Bijeenkomsten

Deventer Circuit Haringparty 2016

Deventer Circuit Haringparty

Haringparty Nieuw Deventer Circuit “alle goeds uit Deventer”

De Deventer Circuit Haringparty is inmiddels een traditie in Deventer. Dinsdag 21 juni 2016 vond voor de vijfde keer de Deventer Circuit Haringparty plaats met als gekozen ‘Alle Goeds uit Deventer’.  Een bont gezelschap van dames met hoeden en  beslissers en bestuurders uit de omgeving die elkaar op het terras van Het Ijsselhotel ontmoeten. Zichtbaar genietend van de mooiste plek aan de Ijssel, de Deventer skyline en het ‘het zilver uit zee’ van de bekende Vistraiteur Rog.

Voorzitter  Annemarie Moezelaar heette de gasten officieel welkom; ‘Ik ben trots om namens het bestuur zoveel gasten te mogen ontvangen op dit unieke evenement waar gastvrijheid en het netwerken voorop staan’.  

Opening technisch vernuft

De opening was wederom verrassend. Traditie gekoppeld aan moderne technologie. Een drone vliegt zijn dagvangst, vanaf de overkant van de IJsselkade over. Een stokvis als symbool van de oude Hanzestad Deventer. Henk van Baalen, stadsgids en schrijver uit Deventer vult aan “gedroogde Kabeljauw en gepekelde haring, waren lange tijd volksvoedsel nr 1 en kwamen vanuit Scandinavië  Deventer binnen gevaren om verhandeld te worden". Dan wordt met een glaasje korenwijn en een verse nieuwe haring de haringparty officieel geopend. 

Deventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit HaringpartyDeventer Circuit Haringparty