Bijeenkomsten

Een kijkje in de Keuken bij 'De Poort van Deventer'

Een kijkje in de Keuken bij 'De Poort van Deventer'

Een kijkje in de keuken bij project 'De Poort van Deventer' brengt de deelnemers op vrijdag 3 maart 2017 in contact met een aantal belanghebbende en betrokken partijen van dit prestigieuze project. Ontvangst bij hotel Postillion waar onder een het genot van een smakelijke lunch kennis maken met René Huls van de Gemeente Deventer. De projectmanager vertelt over het maatschappelijke en economische belang van het project. "In het kort komt het er op neer dat in bij de Poort van Deventer de handen ineen worden geslagen door een samenwerking van overheid, bedrijfsleven en opleidingen" aldus de heer Huls. Verschillende initiatieven worden gebundeld om maatschappelijke meerwaarde voor Deventer en omgeving te realiseren. 

De Poort van Deventer bestaat uit de volgende onderdelen; Foodcourt, AkzoNobel, het Deventer Open Innovation Center, De Gasfabriek en Hartenaasje. Het terrein van de Gasfabriek is al in een gevorderd projectstadium. Onder leiding van Gabriël Bosch van 1618Vastgoed, de projectontwikkelaar van het zogenaamde Business Innovation Campus krijgen we een kijkje in de keuken van het campus terrein. Een viertal oude panden wordt in een nieuw jasje gestoken maken onderdeel van de campus. In een van de panden, het zogenaamde Metergebouw, heeft bierbrouwerij Duvel Moortgat net zijn deuren geopend. En hoewel het nog vroeg is voor de vrijdagmiddag borrel, worden we verwelkomd met een verst getapt Duvel biertje. 

Het kijkje in de keuken heeft ons inzicht gegeven in een van de mooiste innovatieve projecten van Deventer. Een prachtige aanwinst voor de stad! 

 

Een kijkje in de Keuken bij 'De Poort van Deventer'Een kijkje in de Keuken bij 'De Poort van Deventer'Een kijkje in de Keuken bij 'De Poort van Deventer'Een kijkje in de Keuken bij 'De Poort van Deventer'Een kijkje in de Keuken bij 'De Poort van Deventer'